Paul Cliteur over Roger Scruton

In de eerste van een nieuwe serie podcasts voor het onderwijs van het vak Encyclopedie van de Rechtswetenschap spreekt Paul Cliteur over het werk van de hedendaagse Britse filosoof en cultuurcriticus Roger Scruton. In zijn laatste boek schrijft Scruton onder meer over de betekenis van de traditionele natiestaat en waarschuwt hij voor het gevaar van het opgaan van de nationaliteiten in een betekenisloze Europese collectiviteit.

Maar wie is Roger Scruton (http://www.rogerscruton.com)? Waarom is Paul Cliteur van mening dat Scruton hard op weg is om een van de belangrijkste filosofen van de 21e eeuw te worden? Wat is de betekenis van de idee├źn van Scruton voor het vak Encyclopedie van de Rechtswetenschap? Luister snel naar de podcast voor een antwoord op deze vragen.

Deze podcast is eerder gepubliceer op 10 oktober 2006.

Download de podcast